Mandag: 17.00 - 21.00

Tirsdag - torsdag: 11.00 - 21.00

Fredag - lørdag: 11.00 - 23.00

Søndag: 17.00 - 21.00

Drikkevarer

Øl og Vand

Fuglsang En Lokal Øl Fra Haderslev
Lille fadøl
kr. 40,-
Stor fadøl
kr. 55,-
Special Øl
Fuglsang Hvede 0,7 L
kr. 65,-
Fuglsang IPA 0,7 L
kr. 65,-
Fuglsang Porter 0,7 L
kr. 65,-
Vi har et bredt udvalg af special øl fra Jelling Bryggeri også
Bryg no 1 GORM 0,7 L
kr. 75,-
GORM DARK 0,7 L
kr. 75,-
Dronning THYRS’s 0,7 L
kr. 75,-
Kong HARALD’s Classic 0,7 L
kr. 75,-
Kong HARALD’s Pils 0,7 L
kr. 75,-
HØSTBRYG
kr. 75,-
Jelling STOUT 0,7 L
kr. 75,-
Sodavand
Cola / Cola Zero / Appelsinvand / Sport / Hindbær / Danskvand m/u citrus
Lille
kr. 30,-
Stor
kr. 45,-
Økologisk Appelsin Juice/Æblemost
kr. 35,-
1,5L Hjemmelavet Kildev
kr. 25,-

Vinkort og Aperitif

ARGENTINSK APPERITIFF Frisk og Svagt Perlende med en Sprød og Charmerende smag af Eksotiske Frugter, som Ananas, Mango og Citrus. Efterlader et Friskt og Let Indtryk i Munden. New Age Vino Fino Blanco San Rafael, Mendoza, Valentin Bianchi. Gennem de sidste 10 år er Valentin Bianchi blevet betragtet som en af Argentinas bedste Vinproducenter. En stilfærdig Udvikling i den rigtige retning, under fuld kontrol. Den Perfekte Sommervin.
kr. 50,- pr glas
Husets Rødvin (Argentina)
Pr. Glas 55,-
Pr. Flaske 249,-
Postales Del Fin Del Mundo 2015 Malbec – Vinen med verdens smukkeste navn. ”Postkort fra verdens ende” betyder det. Bodega del Fin del Mundo betyder “vingården ved verdens ende”. Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, et uvejsomt landskab i det sydlige Argentina. Argentina er det land i verden, som besidder det største, uudnyttede potentiale for kvalitetsvin, og Fin Del Mundo-vinene illustrerer tydeligt, at et nyt vineventyr er startet ved verdens ende. Postales Malbec er en meget mørk vin med en bouquet af røde frugter, modne blommer og noter af vanille og tobak. Smagen er intens, varm og blød og rig på fuldmoden frugtHusets Hvidvin (Argentina)
Postales Del Fin Del Mundo, Pinot Noir – Vinen med verdens smukkeste navn. ”Postkort fra verdens ende” betyder det. Pinot Noir-druen er en af verdens mest krævende druesorter, som kun sjældent giver gode resultater udenfor Bourgogne. Bodega del Fin del Mundo har specialiseret sig i at tæmme den krævende druesort, som har vist sig at stortrives på de patagonske vinmarker. I en blindsmagning i Penge & Privatøkonomi blev denne vin i årgang 2004 smagevinder i konkurrence med berømte Pinot Noir vine og af flere paneldeltagere vurderet til at være en Bourgogne. Postales Del Fin Del Mundo, Pinot Noir er utvivlsomt Danmarks bedste Pinot Noir til prisen. Duften byder på druens klassiske, elegante hindbærtoner, og smagen er middelfyldig med masser af lækkert afrundet bærfrugt.
3 Stjerner
Husets Hvidvin (Argentina)
Pr. Glas 55,-
Pr. Flaske 249,-
Los Haroldos Chacabuco – Chardonnay – Anvendelsen af druer fra forskellige jorde, klimaer og regioner i Mendoza området giver sammen med de strenge vintre, varme og tørre somre, kølige nætter, frugtbare jorde og overrisling med smeltevandet fra Andesbjergene tilsammen mulighed for at opnå en fantastisk kvalitet i vinen, både i unge vine og lagrede vine.Vingården, som er den 4. største i landet, har en kapacitet på 35 millioner liter vin pr. år, og fra februar til april forarbejdes omkring 40 millioner kilo druer. Los Haroldos Chacabuco Chardonnay har en smuk gylden farve med strålende grønlige nuancer. Aromaen er fyldig og vedholdende med strejf af tropiske frugter. Smagen er delikat, cremet og kompleks.
Husets Rosé (Chile)
Pr. Glas 55,-
Pr. Flaske 249,-
Carta Vieja – Merlot Rosé Vina Carta Vieja blev grundlagt i 1825 af Del Pedregal familien i Maule-dalen i Chile. Det er i dag 7. generation af samme familie, der tager sig af alt lige fra vinmarkerne, træfadene, tapningen og vinproduktionen. Carta Vieja anvender kun druer fra egne marker, hvilket er en sjældenhed i Chile. Chiles unikke geografi medfører et perfekt klima for druedyrkning. Landet strækker sig over 4.500 km i længden og ligger mellem Stillehavet og Andesbjergene. I gennemsnit er landet kun 160 km bredt. Vinen dyrkes ca. 6-700 m over havets overflade. Vinstokkene er godt beskyttede af Andesbjergene og nyder godt af den varme sol om dagen og om natten den kølige havbrise fra Stillehavet. Vinens farve er funklende hindbærrød. Den frugtagtige aroma er stor og intens, med noter af hindbær, kirsebær og rosenblade. Smagen er saftig og velafbalanceret med tropiske frugter blandet med bløde citrusnoter, der efterfølges af en ren, frisk og vedvarende finish.
4 Stjerner
Argentina
Pr. glas 95,-
Pr. Flaske 498,-
Mendel Lunta 2011 – Malbec – Til denne vin er udvalgt druer med frugt, men med lidt mindre struktur og power end i de andre Mendelvine, men stadig med samme perfektionisme og omhu. Vinen har en flot mørkerød farve, en fin bouquet af moden frugt med strejf af hindbær, blomme, solbær og lidt vanille fra fadlagringen, vinen er fyldig med masser af moden frugt, friskhed og intensitet og en god, lang eftersmagMendel – Meget gamle vinstokke i svimlende højder. Mendel er en af Mendoza´s mindste producenter. Den charmerende lille vingård, er beliggende i Lujan de Cuyo i Mendoza, hvor man råder over nogle af områdets bedste vinmarker, tilplantet med 80 år gamle Malbec vinstokke. Disse gamle vinmarker ligger i op til 1100 meter over havets overflade. En af Argentinas allerbedste winemakers. Fra starten var topkvalitet sigtet: Sielecki familien, som ejer Mendel, allierede sig med winemaker Roberto de la Mota, som i dag er partner i Mendel. Roberto er en af Argentinas allerbedste winemakers og har tidligere været winemaker på Cheval des Andes, og hans evne til at frembringe det bedste i Malbec-druen ses tydeligt i elegancen og kompleksiteten i Mendel´s vine, som er helt enestående i Mendoza. Mendel er opkaldt efter Mendel Sielecki, fader til den nuværende ejer Annabelle Sielicki. Mineralitet og kompleksitet.Mendels kendetegn er en fantastisk og sjældent set mineralitet og kompleksitet i de fortrinsvis Malbec dominerede vine. De ældste Malbec vinstokke blev plantet så langt tilbage som i 1928, men man råder også over meget gamle vinmarker med Cabernet Sauvignon. Mendel producerer 4 forskellige vine: Entrylevet vinene Lunta, Mendel Malbec, Mendel Unus (en blanding af Malbec og Cabernet Sauvigon), samt topvinen Finca Remota, som er det nyeste skud på stammen. Hyldest fra Robert Parker, Jancis Robinson. Mendel er en lille juvel, som ikke er kendt af alle, men nogle af verdens mest berømte skribenter har naturligvis opdaget vinene: Robert M. Parker’s The Wine Advocate skriver om Mendel: “The Best of the Best — for Roberto de la Mota’s brilliant talent and spirit” Jancis Robinson skriver i september 2010. “Malbec doesn’t get much better than this.” Mendel Lunta er vingårdens vin lavet på en vinmark med vinstokker fra 1928.
5 Stjerner
Argentina
Pr. glas 105,-
Pr. Flaske 598,-
Luca Double Select Laborde 2014 – Syrah. Argentina – En forførende vin med masser af fede, fløjlsagtige mørke frugter kombineret med appetitvækkende toner af friske krydderier, viol og sort lakrids. I eftersmagen viser sig en tydeligt markeret mineralitet, med en frisk og ren syre og balancerede tanniner. Laura Catena er datter af Nicolas Catena, Argentinas og Sydamerikas bedste vinproducent. Som den mest sandsynlige tronarving til Catena-imperiet, stilles der kolossale forventninger til Laura. Hun spiller en stadig vigtigere rolle i Catena-imperiet, bla. har hun været drivkraften i udviklingen af Catenas super-premium Malbec single vineyards. Laura er 4. generation i Catenafamilien som producerer vin, og ved fødslen af hendes ældste søn besluttede hun sig for at skabe sine egne vine. Den første serie af vine kaldte hun Luca, opkaldt efter den ældste søn. I Mendoza findes en lang række familiedrevne vinmarker med unikke placeringer og gamle vinstokke. De store producenter havde ikke haft øjne for dette uudnyttede potentiale, og Laura opdagede at nøglen til at lave vine med en særlig karakter i hendes boutique vingård lå netop her. Syrah-druen spås at blive den næste store stjerne på den internationale vinscene, og Laura Catena fører an i udforskningen af, hvor store højder druen kan nå i Argentina. For ca. et halvt århundrede siden skabte agronomen Luis Laborde en enestående Syrah vinmark. Han rejste Rhone dalen i Frankrig rundt for at udvælge de bedste vinstokke, som han tog med til Argentina og plantede. Dernæst udvalgte han på ny de bedste vinstokke og skabte Laborde vinmarken i Uco Valley, i det sydlige Mendoza. Vinen bærer tydeligt præg af at være blevet lavet på perfekt modne druer.
5 Stjerner
Chile
Pr. Flaske 598,-
Carta Vieja Shiraz Prestige 2010 – Vinen har en dyb rød farve og en spændende aroma der bl.a. byder på kaffe, grafit og tobak. Smagen er velstruktureret, kompleks og intens, med en behagelig lang finish. En prestigevin, der bør nydes med andagt og helst til et godt måltid. Vina Carta Vieja blev grundlagt i 1825 af Del Pedregal familien i Maule-dalen i Chile. Det er idag 7. generation af samme familie, der tager sig af alt fra vinmarkerne, træfadene og tapningen. Carta Vieja anvender kun druer fra egne marker, hvilket er en sjældenhed i Chile. Denne Prestige-kvalitet produceres kun i en særdeles begrænset mængde. Det er særligt udvalgte druer fra meget gamle vinstokke, nogle op til 100 år gamle, fra de bedste parceller. Det giver et betydeligt mindre udbytte, men en meget mere koncentreret og kompleks vin. Druerne vokser i Loncomilla-dalen og kommer fra en enkelt vinmark. Druerne høstes varsomt med håndkraft og vinifikation foregår traditionelt. Vinen lagres på nye egetræsfade, der giver den unikke aroma af vanille. Først efter et års fadlagring tappes vinen på flaske og er drikkeklar umiddelbart efter.
5 Stjerner
Argentina
Pr. glas 105,-
Pr. Flaske 598,-
El Enemigo Cabernet Franc 2013 – ”Fjenden” som El enemigo betyder er en Intens Cabernet Franc fra højtbeliggende vinmarker i Lújan de Cuyo i Mendozas berømte vinområde, over 1000 m over havets overflade. Vinen lagrer 14 måneder på franske egetræsfade, heraf 70% nye. Vinificeringen minder også her om den teknik som man bruger på de berømte franske Cru Classévine fra Bordeaux. Vinen har en intens mørk farve, næsten lilla i kanterne, en stor bouquet af modne, sorte bær og en perfekt balance, en kompleks smag med elegance som slutter blødt og frugtrigt.
5 Stjerner
Argentina
Pr. glas 105,-
Pr. Flaske 498,-
El Enemigo Chardonnay 2013 – El Enemigo betyder fjenden. Vinene er en hyldest til sejren over den indre fjende vi alle har og til de første argentinske vinbønders pionerarbejde. High Altitude wines – vine fra højlandet ved foden af Andesbjergene Vingården ligger i Piedemonte al Sur ved foden af Andesbjergene i Lújan de Cuyo i Mendoza, i hjertet af et af de bedste vinområder i Mendozas højland. Her laver Alejandro Virgil verdensklassevine på druer fra nogle af de højest beliggende vinmarker i verden. Allerede med 2012 årgangen strøg prestige enkeltmarksvinen Aleanna Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard til tops som højst anmeldte argentinske vin i Robert Parker’s The Wine Advocate 2016 med hele 98+ point! Det er på højde med kultvine såsom Château Margaux, Pétrus i Bordeaux, Domaine de la Romanée Conti i Bourgogne og Napa Valley’s Screaming Eagle m.fl.!
5 Stjerner
Argentinsk Dessertvin
Pr. glas 65,-
Catena Semillon Doux 2012 – Catena Sydamerikas bedste vinproducent. Familien Catena kom til Argentina fra Italien i 1898 og Nicola Catena plantede sin første Malbec mark i 1902. Siden voksede familiefirmaet sig til et af Argentinas største. Nicolas Catena overtog ledelsen i 1963, på dette tidspunkt producerede vingården store mængder vin til hjemmemarkedet, og derved skulle det blive i næsten to årtier. Men i 1982 forlod Nicolas Catena, som er professor i økonomi, Argentina for at undervise på Berkeley Universitetet i Californien. Talrige vinbesøg i Napa Valley gav Nicolas inspiration til at få den tanke at han måtte kunne frembringe lige så gode, hvis ikke bedre vine i det Argentinske højland i Mendoza. Pioneren Nicolas Catena. Da Nicolas vendte hjem i slutningen af 1980’erne, gik han straks i gang med at udforske de bedste beliggenheder og mikroklimaer for beplantning af vinmarker, samtidig med at han eksperimenterede med allerede beplantede, meget gamle vinmarker, investerede massivt i nye kælderfaciliteter og importerede de bedste fade fra Frankrig. Nicolas var blandt de første til at se at meget højt beliggende marker (over 1000 m over havets overflade) kan give en helt unik kvalitet. Den moderne Malbec revolution, Oprindeligt var Nicolas ikke overbevist om at Malbec var fremtidens drue i Mendoza, men 15 års omfattende studier og eksperimenter ledte til skabelsen af prestigevinen Catena Alta Malbec i 1994 samt ikonvinen Nicolas Catena Zapata (et blend med hovedsagelig Cabernet Sauvignon) i årgang 1997 og i 2004 lancereredes de 3 Malbec ikonvine Nicasia, Adrianna og Malbec Argentino. Druene til Catenas vine høstes i på de meget højtbeliggende marker og vinficeres på den pyramideformede vingård i Mendoza, hvor man råder over den nyeste state-of-the art teknologi. Ren verdensklasse og value-for-money. Resultaterne har ikke ladet vente længe på sig: Nicolas’ nye vine er ren verdensklasse, og tilmed til at betale, hvis man sammenligner med tilsvarende californiske og franske vine. Ud over de berømte ikonvine og Catean Alta, laves der Catena serien og endelig Alamos, en verdens bedste value-for-money vine. Nicolas Catena overtog ledelsen af familiens vingård i 1963. På dette tidspunkt producerede vingården store mængder ordinær vin til hjemmemarkedet, og derved skulle det blive i næsten to årtier. I 1982 var Nicolas i Californien for at holde foredrag på et universitet. I weekenderne besøgte han gerne de omkringliggende vingårde. Under et sådant besøg gik det op for ham, at det Argentinske højland besad langt større potentiale for at lave topkvalitet end det californiske lavland. Den store forskel var, at de californiske vingårde var teknologisk overlegne. Nicolas Catena vendte hjem og iværksatte omfattende studier af Mendozas mikroklimaer og jordbundsforhold, investerede massivt i nye kælderfaciliteter og importerede skibsfulde af de bedste fade fra Frankrig. Resultatet lod ikke vente længe på sig: Hans nye vine var i ren verdensklasse, og tilmed til at betale. Nicolas Catena hviler ikke på larbærrene. Hvert år lanceres nye vine, nye teknikker, nye druer, nye sensationer. Det som man troede var toppen i går, var blot foden af et bjerg, hvis højde bestemmes af én mand, og det er Nicolas Catena. Semillon Doux er Nicolas Catenas demonstration af, at han også kan matche det bedste af det bedste fra Sauternes. Vinen laves på Semillon- druer fra La Piramide-marken i Mendozas højland. Det foregik ved, at høstarbejderne konstaterede, at druerne var påvirket af botrytis cinerea, den ædle råd, som også kendes fra Sauternes. Catena fik de ædelsøde druer presset for sig, og lod fremstille en gylden nektar af dem. Den ravgyldne vin byder på en indtagende næse af vanille, rosin, abrikos og mineraler. Smagen er som fløjl om tungen, meget sødmefuld, men også forbilledligt frisk, så vinens helhedsindtryk forbliver harmonisk og appetitvækkende.

Kaffe/The

Americano
kr. 28,-
Espresso
kr. 28,-
Doble Espresso
kr. 33,-
Cafe Latte
kr. 38,-
Cafe Latte Dulce
kr. 40,-
Chai latte
kr. 40,-
Capuccino
kr. 38,-
Cotado
kr. 29,-
Leche Y Leche
kr. 45,-
Café ”Casa Argentina”
kr. 45,-
Lille Kande
En speciel økologisk colombiansk kaffe. Perfekt for et selskab af 2 Pers. Serveres i en trykkande.
kr. 49,-
Stor Kande
En speciel økologisk colombiansk kaffe. Perfekt for et selskab af 4-5 Pers. Serveres i en trykkande.
kr. 69,-
Te
kr. 35,-
Varm Kakao
kr. 35,-
Dagen specialkage
kr. 40,-
Casa Argentina